Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας :
✬✬✬✬✬
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας ή Βυρηττού
- 1 συσκευασία 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 1 συσκευασία μπέικον σε φετάκια
- 3 αβγά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
Για τη σος
- 1 ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί ή λικέρ από βύσινο ή κράνο
- 4 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι.
- Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε τα φύλλα, πιέζοντας πατσαβουριαστά το ένα δίπλα στο άλλο. Τα βουτυρώνουμε πολύ καλά, προσέχοντας να μην τα πατικώσουμε.
- Ψήνουμε τα φύλλα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αλατισμένα, ανακατεύοντας συχνά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι, σοτάρουμε σκέτο το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τους κρόκους των αβγών με το τυρί κρέμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα-να μην γίνει εντελώς αφρός.
- Προσθέτουμε στο μπολ με το τυρί τη μαρέγκα, τα κρεμμύδια, το μπέικον και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Απλώνουμε το μείγμα στη βάση με το φύλλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια, για 30 με 40 λεπτά περίπου.
- Όσο ψήνεται η τάρτα, βράζουμε το κρασί με τα σύκα, σε δυνατή φωτιά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει σαν σιρόπι, όχι πολύ πυχτό.
- Σερβίρουμε ζεστή την τάρτα και καθένας βάζει λίγη από τη σος στο πιάτο του.
Πηγή - www.pirouni.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου