Ένα μοναδικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό χυλοπίτες
- ελαιόλαδο
- 7 ή 8 μπουτάκια κοτόπουλο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 ξύλα κανέλα
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 μπαχάρι
- 1 μοσχοκάρυδο
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1/2 μάτσο σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες για 5 περίπου λεπτά, κρυώνουμε καλά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, 7 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα ξύλα κανέλας, το καρότο, τη δάφνη, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο πριν σβήσουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το σέλινο, τις ντομάτες και τον πελτέ.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 45-50 λεπτά με καπάκι, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα.
- Βάζουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε με τριμμένο λαδοτύρι.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου