Λαχταριστά πιτάκια για τους λάτρεις της κολοκύθας.
Υλικά
Για τη γέμιση
Για τα πιτάκια
Εκτέλεση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 24 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τη γέμιση
- 1.260 γρ. κολοκύθα, τριμμένη και στραγγισμένη
- 50 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. καστανή ζάχαρη
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
Για τα πιτάκια
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε υψηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα, μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει .
- Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα και να γίνει ένας πολτός.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το χαράζουμε σε 4 οριζόντια και 3 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 12 τετράγωνα φύλλα ζύμης.
- Χτυπάμε 2 κρόκους αβγού με 2 κ.γ. νερό και αλείφουμε περιφερειακά κάθε φύλλο σφολιάτας.
- Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού.
- Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.
- Τσιμπάμε τις άκρες να κλείσει καλά το τρίγωνο.
- Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Μεταφέρουμε τα πιτάκια σφολιάτας σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180˚C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρούμε τα πιτάκια σφολιάτας, αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου