¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 3 φλ. λευκά φασόλια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ¼ κ.γ. δεντρολίβανο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 140 γρ. σπανάκι
- 790 γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 8 φλ. ζωμό λαχανικών
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το σπανάκι και σοτάρουμε, ίσα-ίσα να μαραθεί το σπανάκι.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βαλσάμικο ξύδι, το ζωμό λαχανικών, τα μισοβρασμένα φασόλια και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, αν χρειάζεται.
- Αποσύρουμε τη φασολάδα από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου