ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασολάδα με σπανάκι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 3 φλ. λευκά φασόλια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ¼ κ.γ. δεντρολίβανο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 140 γρ. σπανάκι
  • 790 γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 8 φλ. ζωμό λαχανικών

Τρόπος παρασκευής
  • Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το σπανάκι και σοτάρουμε, ίσα-ίσα να μαραθεί το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βαλσάμικο ξύδι, το ζωμό λαχανικών, τα μισοβρασμένα φασόλια και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, αν χρειάζεται.
  • Αποσύρουμε τη φασολάδα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου