Μία νηστίσιμη συνταγή που μυρίζει «θάλασσα»! Το πέστο
μαϊντανού θα δώσει ένταση και φρεσκάδα στα θαλασσινά. Απαραίτητο
συνοδευτικό το τσίπουρο ή το ούζο.
Υλικά
Για το πέστο μαϊντανού
Εκτέλεση
Για το πέστο
Πηγή - dinanikolaou.gr
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 400 γρ. χυλοπίτες Ζυμαρικά Ψαχνών
- 1 κιλό αχιβάδες φρέσκες ή κυδώνια ή γυαλιστερές
- αλάτι χοντρό
- 30 ml ελαιόλαδο
- 150 ml λευκό κρασί
- 2 πιπερίτσες τσίλι (ή περισσότερες), ψιλοκομμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- αλάτι
Για το πέστο μαϊντανού
- 30 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το πέστο
- Βάζω όλα τα υλικά και σε μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.
- Βάζω σε ένα μπολ αρκετό νερό και χοντρό αλάτι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τις αχιβάδες και τις αφήνω για 1 ώρα μέχρι να αποβάλλουν την άμμο τους. Τρίβω με μια βούρτα να αφαιρέσω τυχόν κολλημένα όστρακα και ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τις αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις χυλοπίτες al dente. Τις σουρώνω και τις διατηρώ ζεστές.
- Σε ένα μεγάλο, ευρύχωρο τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Ρίχνω το σκόρδο και τις πιπερίτσες και σοτάρω για 1½ λεπτό. Προσθέτω τα όστρακα και ανακινώ το τηγάνι. Σβήνω με το κρασί και ανακινώ το τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα όστρακα, περίπου 5 λεπτά. Πετάω όσα δεν ανοίξουν και μεταφέρω τα υπόλοιπα με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. Ξαναβάζω το τηγάνι στη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.
- Ρίχνω τις χυλοπίτες και και το πέστο και με μια τσιμπίδα ανακατεύω απαλά. Προσθέτω και τις αχιβάδες και συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα.
- Μεταφέρω σε μια πιατέλα και σερβίρω αμέσως.
Πηγή - dinanikolaou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου