Μία κλασική συνταγή που σίγουρα όλοι έχουμε λατρέψει.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 25-30 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- ¼ φλ. μπράντι
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. πετιμέζι
- ½ φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
- Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα μέσα στο μπράντι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μελάσα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπράντι, το χυμό πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στο σχήμα που επιθυμούμε.
- Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου