Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για το μεσημεριανό σας
Υλικά για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
- 50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1 πακέτο ζυμαρικά πέννες
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Για τη σάλτσα πέστο
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
- Βράζουμε τις σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 -8 λεπτά και σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε τις πέννες μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - sidagi.gr