ΜΕΝΟΥ

Pages

Πέννες με πέστο ρίγανης και φέτα

Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για το μεσημεριανό σας


 








Υλικά για 2-4 άτομα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 πακέτο ζυμαρικά πέννες

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Για τη σάλτσα πέστο
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
  • Βράζουμε τις σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 -8 λεπτά και σουρώνουμε.
  • Ρίχνουμε τις πέννες μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - sidagi.gr