ΜΕΝΟΥ

Pages

Μάφινς φράουλας

Εύκολο γλύκισμα μέσα σε λίγα λεπτά για το πρωινό σας



 






Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα μάφινς

  • 3 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια γάλα
  • 250 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 2

Για την επικάλυψη

  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο ή λευκό
  • 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

~ ¤ ~

Εκτέλεση
Για τα μάφινς

  • Προθερμάνατε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια τοποθετήστε στη διάμετρο της κάθε φόρμα από ένα κομμάτι λαδόκολλα ή χάρτινα φορμάκια αν έχετε.
  • Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο.
  • Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα και τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια φράουλας.
  • Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις στο ταψί και ψήστε τα κεκάκια για 25 - 30 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω.
  • Βγάλτε τα μάφινς από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί. Βάλτε το γλάσο από πάνω μόνο αφού κρυώσουν εντελώς.

Για την επικάλυψη

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και όσο γάλα χρειαστεί, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη και λεία πάστα.
  • Αν θέλετε ρίχνετε και χρώμα.
  • Βάζετε το μπολ μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπαιν μαρί) και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το γλάσο να γίνει αφράτο και μαλακό, ώστε να απλώνεται εύκολα.

Πηγή - sidagi.gr