ΜΕΝΟΥ

Pages

Blackberry frozen yogurt

Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες



 







Υλικά για 4-6 άτομα
  • 3-4 φλιτζάνια βατόμουρα ή (νωπά ή κατεψυγμένα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κάρδαμο λοβό, θρυμματισμένα
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο, κανέλα και ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.
  • Αφήστε το να σιγοβράζει, ανακατεύοντας για να λιώσουν τα μούρα και να απελευθερώσουν το χυμό τους.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. 
  • Σπρώξτε τα μούρα από το κόσκινο για να πάρετε το συμπυκνωμένο σιρόπι τους.
  • Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα για να πατήσετε τα μούρα από την πλευρά του κόσκινου. 
  • Απομακρύνετε τα μούρα από το κόσκινο, εκτός από το σιρόπι.
  • Ανακατέψτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιρόπι μούρων.
  • Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Πηγή - sidagi.gr