Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 4-6 άτομα
- 3-4 φλιτζάνια βατόμουρα ή (νωπά ή κατεψυγμένα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κάρδαμο λοβό, θρυμματισμένα
- 1/4 κουταλάκι κανέλα
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο, κανέλα και ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.
- Αφήστε το να σιγοβράζει, ανακατεύοντας για να λιώσουν τα μούρα και να απελευθερώσουν το χυμό τους.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ.
- Σπρώξτε τα μούρα από το κόσκινο για να πάρετε το συμπυκνωμένο σιρόπι τους.
- Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα για να πατήσετε τα μούρα από την πλευρά του κόσκινου.
- Απομακρύνετε τα μούρα από το κόσκινο, εκτός από το σιρόπι.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιρόπι μούρων.
- Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Πηγή - sidagi.gr