Φτιάξτε ένα δροσερό και καλοκαιρινό γλυκό με βάση από μπισκότα, γέμισης καραμέλας και μπανάνας
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση
Για τη γέμιση με καραμέλα
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση Για τη βάση
Για τη γέμιση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση
- 100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
- 250 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
Για τη γέμιση με καραμέλα
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη
- 397 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη
- 4 μικρές μπανάνες
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά σε σαντιγί
- τριμμένη σοκολάτα
~ ¤ ~
Εκτέλεση Για τη βάση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και στη συνέχεια τα ενώνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Πιέστε το μείγμα μέσα στην βάση σε τσέρκι ή φόρμα στρογγυλή.
- Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση
- Ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να πάρει μια βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει η καραμέλα.
- Απλώστε τη καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότου, αφήστε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
- Για να σερβίρετε, αφαιρέστε το γλυκό από το τσέρκι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
- Κόβουμε τις μπανάνες και τις απλώνουμε τις μισές πάνω από την καραμέλα, μετά απλώνουμε τη σαντιγί και από πάνω στολίζουμε με τις υπόλοιπες μπανάνες και τρίμματα σοκολάτας.
Πηγή - sidagi.gr