ΜΕΝΟΥ

Pages

Banoffee

Φτιάξτε ένα δροσερό και καλοκαιρινό γλυκό με βάση από μπισκότα, γέμισης καραμέλας και μπανάνας



 




Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση

  • 100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης

Για τη γέμιση με καραμέλα

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 397 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη

  • 4 μικρές μπανάνες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά σε σαντιγί
  • τριμμένη σοκολάτα
 
~ ¤ ~

Εκτέλεση
Για τη βάση
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και στη συνέχεια τα ενώνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Πιέστε το μείγμα μέσα στην βάση σε τσέρκι ή φόρμα στρογγυλή. 
  • Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση

  • Ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να πάρει μια βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει η καραμέλα.
  • Απλώστε τη καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότου, αφήστε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
  • Για να σερβίρετε, αφαιρέστε το γλυκό από το τσέρκι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. 
  • Κόβουμε τις μπανάνες και τις απλώνουμε τις μισές πάνω από την καραμέλα, μετά απλώνουμε τη σαντιγί και από πάνω στολίζουμε με τις υπόλοιπες μπανάνες και τρίμματα σοκολάτας.

Πηγή - sidagi.gr