Μεζές απ’ τους λίγους για μπιροποσίες με την παρέα...
Προετοιμασία 15΄
Μαγείρεμα 30΄
Υλικά για 4 μερίδες
Πηγή - γαστρονόμος
Προετοιμασία 15΄
Μαγείρεμα 30΄
Υλικά για 4 μερίδες
- 6 πράσινες πιπεριές κέρατο
- 6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 6 μικρά λουκάνικα, κομμένα κάθετα στη μέση (σε κομμάτια περίπου 6 εκ.)
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 3 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό κοπανισμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- αλάτι, πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.
- Κόβουμε κάθε πιπεριά κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε σπόρους, μεμβράνες και κοτσάνια, τις βάζουμε πάνω σε σχάρα, με τη φλούδα προς τα κάτω και τις ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν καλά.
- Το ψήσιμο μπορεί να γίνει και στο γκριλ του φούρνου με τη φλούδα προς τα πάνω.
- Όταν οι πιπεριές ψηθούν, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15 λεπτά.
- Ετσι διευκολύνουμε το ξεφλούδισμα τους.
- Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να «πιει» τελείως τα υγρά του για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
- Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια του λουκάνικου (με ό,τι υπόλοιπο σάλτσας υπάρχει πάνω τους) και τα τυλίγουμε στις ψημένες πιπεριές σαν ρολάκια.
- Σερβίρουμε τα ρολάκια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μηλόξιδο.
Πηγή - γαστρονόμος