ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολά πιπεριάς με λουκάνικο πικάντικο (μεζές)

Μεζές απ’ τους λίγους για μπιροποσίες με την παρέα...



Προετοιμασία 15΄ 

Μαγείρεμα 30΄


 

Υλικά για 4 μερίδες
  • 6 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 6 μικρά λουκάνικα, κομμένα κάθετα στη μέση (σε κομμάτια περίπου 6 εκ.)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 3 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό κοπανισμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • αλάτι, πιπέρι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές. 
  • Κόβουμε κάθε πιπεριά κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε σπόρους, μεμβράνες και κοτσάνια, τις βάζουμε πάνω σε σχάρα, με τη φλούδα προς τα κάτω και τις ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν καλά. 
  • Το ψήσιμο μπορεί να γίνει και στο γκριλ του φούρνου με τη φλούδα προς τα πάνω. 
  • Όταν οι πιπεριές ψηθούν, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. 
  • Ετσι διευκολύνουμε το ξεφλούδισμα τους. 
  • Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά. 
  • Σβήνουμε με το κρασί, τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να «πιει» τελείως τα υγρά του για 2 - 3 λεπτά ακόμη. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
  • Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια του λουκάνικου (με ό,τι υπόλοιπο σάλτσας υπάρχει πάνω τους) και τα τυλίγουμε στις ψημένες πιπεριές σαν ρολάκια. 
  • Σερβίρουμε τα ρολάκια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μηλόξιδο.

Πηγή - γαστρονόμος