ΜΕΝΟΥ

Pages

Σολομός με αβοκάντο και σάλτσα γιαουρτιού

Δροσιστικό ορεκτικό για όλες τι ώρες.










Υλικά για 4 άτομα 
  • 4 φέτες καπνιστού σολομού
  • 1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο
  • 2 μέτριες, σφιχτές ντομάτες
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 λάιμ, το ξύσμα και τον χυμό
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας το γιαούρτι με τον χυμό λάιμ, το ξύσμα, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι και την αφήνουμε στο ψυγείο. 
  • Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε λεπτά φετάκια. 
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας τους σπόρους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. 
  • Τέλος, καθαρίζουμε το αβοκάντο, το χωρίζουμε στη μέση και το κόβουμε σε λεπτά φετάκια, που βάζουμε σε πιάτο, αλατίζουμε και ραντίζουμε με το λεμόνι. 
  • Κόβουμε στη μέση κάθε φέτα σολωμού.
  • Σε τέσσερα μικρά πιάτα μοιράζουμε μερικά φετάκια αγγουριού, μιά κουταλιά σάλτσας, από πάνω τοποθετούμε διαδοχικά ένα κομμάτι σολομό, φετάκια αβοκάντο, σάλτσα, φετάκια ντομάτας, σολομό και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ώστε να σχηματιστούν στρώσεις λαχανικών, σάλτσας και σολομού. 
  • Τελειώνουμε με μιά κ.σ. σάλτσα γιαουρτιού και γαρνίρουμε το ορεκτικό με ψιλοκομμένο δυόσμο.
  • Αυτό το κρύο ορεκτικό, που μπορεί να αντικαταστήσει και τη σαλάτα, θα το συνθέσουμε μισή ώρα πριν το σερβίρισμα, ενώ τη σάλτσα γιαουρτιού μπορούμε να την έχουμε έτοιμη από νωρίτερα.


Πηγή - αθηνόραμα Umami.gr