ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπριζόλες με σως βαλσάμικου

Εύκολο και γρήγορο γεύμα για όλους τους κρεατοφάγους και όχι μόνο



 






Υλικά για 2 άτομα
  • 225 γραμμάρια χοιρινές μπριζόλες
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1/3 κούπα νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 φέτες ψωμί ψημένες φρυγανισμένες

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Στο πάγκο της κουζίνας καθαρίζεται τις μπριζόλες προσεκτικά από τα λευκά λίπη με ένα μαχαίρι. Κόβετε στα μισά την μπριζόλα.
  • Στη συνέχεια τοποθετείτε 2 μεμβράνες πάνω και κάτω από το κρέας, το κοπανάτε με ένα σφυρί για κρέας, μην της πατήσετε πάρα πολύ ίσα ίσα να ανοίξουν.
  • Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη σως, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το βαλσμάμικο, την Worcestershire, το νερό την κέτσαπ και ανακατεύετε καλά.
  • Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με τα μπαχαρικά, το λάδι και τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε πολύ ζεστό τηγάνι για 60 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. 
  • Της βγάζουμε από το τηγάνι και της βάζουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σως μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τις μπριζόλες. 
  • Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τη σως.


Πηγή - sidagi.gr