Εύκολο και γρήγορο γεύμα για όλους τους κρεατοφάγους και όχι μόνο
Υλικά για 2 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 2 άτομα
- 225 γραμμάρια χοιρινές μπριζόλες
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
- 1/3 κούπα νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 2 φέτες ψωμί ψημένες φρυγανισμένες
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Στο πάγκο της κουζίνας καθαρίζεται τις μπριζόλες προσεκτικά από τα λευκά λίπη με ένα μαχαίρι. Κόβετε στα μισά την μπριζόλα.
- Στη συνέχεια τοποθετείτε 2 μεμβράνες πάνω και κάτω από το κρέας, το κοπανάτε με ένα σφυρί για κρέας, μην της πατήσετε πάρα πολύ ίσα ίσα να ανοίξουν.
- Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη σως, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το βαλσμάμικο, την Worcestershire, το νερό την κέτσαπ και ανακατεύετε καλά.
- Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με τα μπαχαρικά, το λάδι και τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε πολύ ζεστό τηγάνι για 60 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
- Της βγάζουμε από το τηγάνι και της βάζουμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σως μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τις μπριζόλες.
- Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τη σως.
Πηγή - sidagi.gr