ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες σουφλέ

Ένα σουφλέ για τους λάτρεις της πατάτας

 
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 40' 







Υλικά για 8 άτομα
  • 2 κούπες πουρέ βρασμένης πατάτας
  • 1 κούπα τυρί ρικότα ή κότατζ
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές λιωμένο κρεμμύδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
  • 1/4 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
  • 3 αυγά, χωρισμένα

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε τον πουρέ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τ' ασπράδια των αυγών. 
  • Χτυπήστε τ' ασπράδια σε μαρέγκα απαλή κι ανακατέψτε την απαλά, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει, μέσα στον πουρέ. 
  • Μοιράστε το μίγμα σε 8 ράμεκιν (προσελάνινα, ατομικά μπολάκια) και ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 40'. 
  • Σερβίρετέ τα αμέσως.

Πηγή - Vefa's House