Ένα σουφλέ για τους λάτρεις της πατάτας
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 40'
Υλικά για 8 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - Vefa's House
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 40'
Υλικά για 8 άτομα
- 2 κούπες πουρέ βρασμένης πατάτας
- 1 κούπα τυρί ρικότα ή κότατζ
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές λιωμένο κρεμμύδι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
- 1/4 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
- 3 αυγά, χωρισμένα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τον πουρέ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τ' ασπράδια των αυγών.
- Χτυπήστε τ' ασπράδια σε μαρέγκα απαλή κι ανακατέψτε την απαλά, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει, μέσα στον πουρέ.
- Μοιράστε το μίγμα σε 8 ράμεκιν (προσελάνινα, ατομικά μπολάκια) και ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 40'.
- Σερβίρετέ τα αμέσως.
Πηγή - Vefa's House