ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με πέστο και άρωμα λάιμ

Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για το μεσημεριανό σας


 








Υλικά για 2-4 άτομα
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (περίπου ένα φλιτζάνι)
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 2-3 κουταλιά κάπαρη
  • Από 2 λάιμ ξύσμα ( χυμό από 1 λάιμ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 ελάχιστη κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι

~ ¤ ~
 
Εκτέλεση
  • Για τη σάλτσα πέστο
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το μαϊντανό, αλάτι,πιπέρι, ξυσμα λάιμ, χυμό λάιμ, κάππαρη, μουστάρδα και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι στη κατσαρόλα και βράζουμε για 8 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - sidagi.gr