ΜΕΝΟΥ

Pages

Λιγκουίνι με τόνο και ντομάτες

Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για όλες τις ώρες



 




 
Υλικά για 4-6 άτομα
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 10 γραμμάρια αντζούγια ψιλοκομμένη
  • 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 20 γραμμάρια κάππαρη
  • 100 γραμμάρια νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γραμμάρια τόνος στραγγισμένος
  • 150 γραμμάρια τομάτες κονκασέ ψιλοκομμένες
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Κρεμμύδι φρέσκο (το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο)


~ ¤ ~
 
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και τα σουρώνουμε, φυλάμε 100 γραμμάρια από το νερό του βρασίματος.
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι να μυρίσει.
  • Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. 
  • Τέλος σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Πηγή - sidagi.gr