ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάλτσα φράουλας

Σάλτσα φράουλας για να συνοδεύσετε

Χρόνος προετοιμασίας : 30'
Χρόνος ψησίματος : 10'






Υλικά για 1 δόση (4 κούπες)
  • 4 κούπες φράουλες, σε φετάκια
  • 1 - 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές κονιάκ


Εκτέλεση

  • Κόψτε τις φράουλες πρώτα σε όγδοα κι ύστερα σε φετάκια. 
  • Βάλτε τα κομμένα φρούτα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. 
  • Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. (Βάλτε από 1 - 1 1/2 κούπα, ανάλογα με το πόσο ξινά είναι τα φρούτα). 
  • Ρίξτε το μίγμα επάνω στις φράουλες και ραντίστε με το χυμό λεμονιού. 
  • Σιγοβράστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει και να διαυγάσει. 
  • Αφήστε τη να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ. 
  • Μπορείτε να διατηρήσετε τη σάλτσα στο ψυγείο μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη, κλεισμένη ερμητικά σε πλαστικό σκεύος 3 μήνες.


Πηγή - Vefa's House