Σάλτσα φράουλας για να συνοδεύσετε
Χρόνος προετοιμασίας : 30'
Χρόνος ψησίματος : 10'
Υλικά για 1 δόση (4 κούπες)
Εκτέλεση
Πηγή - Vefa's House
Χρόνος προετοιμασίας : 30'
Χρόνος ψησίματος : 10'
Υλικά για 1 δόση (4 κούπες)
- 4 κούπες φράουλες, σε φετάκια
- 1 - 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 κουταλιές κορν φλάουρ
- 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 4 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση
- Κόψτε τις φράουλες πρώτα σε όγδοα κι ύστερα σε φετάκια.
- Βάλτε τα κομμένα φρούτα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. (Βάλτε από 1 - 1 1/2 κούπα, ανάλογα με το πόσο ξινά είναι τα φρούτα).
- Ρίξτε το μίγμα επάνω στις φράουλες και ραντίστε με το χυμό λεμονιού.
- Σιγοβράστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει και να διαυγάσει.
- Αφήστε τη να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ.
- Μπορείτε να διατηρήσετε τη σάλτσα στο ψυγείο μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη, κλεισμένη ερμητικά σε πλαστικό σκεύος 3 μήνες.
Πηγή - Vefa's House