ΜΕΝΟΥ

Pages

Κουνουπίδι ογκρατεν

Λαχταριστό κουνουπίδι για το μεσημεριανό σας.




 








Υλικά για 4 άτομα
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 1/4 κούπας αλεύρι
  • 1 1/2 κούπας ζεστό γάλα
  • 3/4 κούπας κεφαλοτύρι γλυκό ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι - πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Καθαρίστε το κουνουπίδι και χωρίστε το σε φούντες. 
  • Πλύντε το και βράστε το σε αλατισμένο νερό 7'-8'. 
  • Στραγγίστε το κι αφήστε το να στεγνώσει καλά. 
  • Σ' ένα κατσαρολάκι λιώστε το μισό βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. 
  • Σβήστε τη φωτιά κι αφήστε το να σταθεί 10'. 
  • Βουτυρώστε καλά ένα πυρέξ και πασπαλίστε το με τη φρυγανιά. 
  • Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα μικρή και σοτάρετε μέσα το αλεύρι 1'. 
  • Ρίξτε το ζεστό γάλα κι ανακατέψτε γρήγορα με το σύρμα, ώσπου να επιτύχετε μια λεία πηχτή μπεσαμέλ. 
  • Αρωματίστε τη με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. 
  • Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί και το κρεμμύδι. 
  • Αφήστε την μπεσαμέλ να γίνει χλιαρή και προσθέστε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. 
  • Ρίξτε μέσα το κουνουπίδι κι ανακατέψτε το. 
  • Αδειάστε το στο πυρέξ και ψήστε το 50' στους 180 βαθμούς C. 
  • Σερβίρετέ το ζεστό.

Πηγή - Vefa's House