ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με Πατζάρια, πορτοκάλι και φέτα

Σαλάτα με πατζάρια..πορτοκάλι και φέτα! Μια ιδιαίτερη σαλάτα για πιο gourmet γεύσεις!


 





Υλικά 
  • 2 παντζάρια, βρασμένα, κομμένα στη μέση, και στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι ή λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ξερό ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • Λίγο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 200 Γραμ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
  • Αφαιρέστε τις κορυφές από τα πατζάρια, τα ξεφλουδίζουμε λίγο και μαγειρεύουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν – βράσουν. 
  • Αφήστε τα να κρυώσουν. Κόβουμε στα τέσσερα. 
  • Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι και στη συνέχεια όπως θα κάνατε με ένα γκρέιπφρουτ, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να διαχωρίσετε τις μεμβράνες. (Αυτό με το πορτοκάλι κάντε το πάνω από ένα μπολ για να πιάσει το χυμό που θα φεύγει από την αφαίρεση της άσπρης μεμβράνης).
  • Ξύστε το λεμόνι ή το λάιμ και μετά στίψτε το και ανακατέψτε το χυμό με το ξύσμα σε ένα μπόλ. 
  • Προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ξύδι, και το χυμό από το πορτοκάλι που ίσως να μαζέψατε πρίν από το καθάρισμα της άσπρης μεμβράνης .
  • Περιχύνουμε το μίγμα στο ελαιόλαδο και χτυπάμε ελαφρά. 
  • Προσθέστε τα παντζάρια και ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε. 
  • Καλύψτε το πιάτο και αφήστε το σε ηρεμία σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα.
  • Μετά από μία ώρα τακτοποιήστε τη ρόκα σε ένα πιάτο αφού την έχετε πλύνει και κόψει σε μεγάλα κομμάτια. 
  • Πασπαλίστε με λίγο κόλιαντρο. 
  • Προσθέστε σάλτσα απο πάνω από τη ρόκα. 
  • Προσθέστε τα πατζάρια που τα έχετε κομμένα σε κομμάτια,το πορτοκάλι κομμένο σε κομμάτια και αυτό και πασπαλίστε με τριμμένη φέτα.

Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία