Τέλεια Πατατοπιτάκια με φύλλο κρούστας και δυόσμο!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Υλικά
- 1/2 κιλό Φύλλο κρούστας
- 1 κιλό και 300 γραμ. περίπου Πατάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας Δυόσμο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο για επάλειψη φύλλων
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Αρχικά σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μας.
- Μόλις είναι έτοιμες αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
- Τις πολτοποιούμε σε ένα βαθύ μπόλ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δύσμο μας.
- Στη συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες το φύλλο μας λαδώνουμε κάθε ένα φύλλο ελαφρά κάθε φορά και βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση αρκετή.
- Διπλώνουμε το φύλλο και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει πρώτα μία λαδόκολλα.
- Λαδώνουμε ελαφρά και από πάνω κάθε ένα ξεχωριστά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία