ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ με μπρόκολο και ζαμπόν

Ατομικά πεντανόστιμα σουφλέ με μπρόκολο, ζαμπόν και τυρί!!


 










Υλικά 
  • 5 κ.σ βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα της κάθε φόρμας 
  • 5 κ.σ αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 300 γρ. τυρί τριμμένο έμενταλ ή γκούντα
  • 200 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλοκομμένα
  • Φρυγανιά τριμμένη για το σκεύος του σουφλέ

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Αρχικά πλένουμε το μπρόκολο και το καθαρίζουμε. 
  • Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το μπρόκολο για λίγα λεπτά προσοχή να μη μας βράσει εντελώς γιατί θα διαλυθεί και δεν θα γίνει τόσο ωραίο.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με το αλεύρι. 
  • Ανακατεύουμε το μίγμα μας καλά και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Όταν η σάλτσα μας πήξει αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει, προσθέτουμε το τριμμένο έμενταλ και ανακατεύουμε καλά.
  • Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους έναν – έναν, ενώ χτυπάμε με το σύρμα. 
  • Κατόπιν προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το βρασμένο μπρόκολο και ανακατεύουμε πάλι.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε κατά μικρές ποσότητες δηλαδή λίγο-λίγο στο μίγμα του σουφλέ και ελαφρά. 
  • Βουτυρώνουμε φόρμες και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά για να μη μας κολλήσει το σουφλέ μας. 
  • Ρίχνουμε μέσα το μίγμα του σουφλέ μας. 
  • Ψήνουμε σε για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.



Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία