Ατομικά πεντανόστιμα σουφλέ με μπρόκολο, ζαμπόν και τυρί!!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Υλικά
- 5 κ.σ βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα της κάθε φόρμας
- 5 κ.σ αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- 4 αυγά
- 300 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 300 γρ. τυρί τριμμένο έμενταλ ή γκούντα
- 200 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλοκομμένα
-
Φρυγανιά τριμμένη για το σκεύος του σουφλέ
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Αρχικά πλένουμε το μπρόκολο και το καθαρίζουμε.
- Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το μπρόκολο για λίγα λεπτά προσοχή να μη μας βράσει εντελώς γιατί θα διαλυθεί και δεν θα γίνει τόσο ωραίο.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε το μίγμα μας καλά και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Όταν η σάλτσα μας πήξει αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει, προσθέτουμε το τριμμένο έμενταλ και ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους έναν – έναν, ενώ χτυπάμε με το σύρμα.
- Κατόπιν προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το βρασμένο μπρόκολο και ανακατεύουμε πάλι.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε κατά μικρές ποσότητες δηλαδή λίγο-λίγο στο μίγμα του σουφλέ και ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε φόρμες και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά για να μη μας κολλήσει το σουφλέ μας.
- Ρίχνουμε μέσα το μίγμα του σουφλέ μας.
- Ψήνουμε σε για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία