ΜΕΝΟΥ

Pages

Κις Λορεν με τυρί και μπέικον

Γευστική Κις Λορεν με μπέικον

 








Υλικά για την Ζύμη Μπριζέ
  • 125 γρ. Αλεύρι
  • 65 γρ. Βούτυρο
  • 1 Κρόκος αυγού
  • 1 κ.γ αλάτι
  • Λίγο Χλιαρό νερό
  • Για την Γέμιση
  • 125 ml. Κρέμα Γάλακτος
  • 125 ml. Γάλα
  • 2 Αυγά
  • 10 γρ. Κορν-φλάουρ
  • 1 Πρέζα Αλάτι
  • 1 Πρέζα Πιπέρι λευκό
  • 1 Πρέζα Μοσχοκάρυδο
  • Για την Γαρνιτούρα
  • 60 γρ. Μπέϊκον
  • 60 γρ. Γραβιέρα Τριμμένη


~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα λεκανάκι. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το ενσωματώνουμε θρυμματιζοντάς το. 
  • Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού,το αλάτι και το νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει μια ζύμη,λίγο σφικτή. 
  • Αφήνουμε τη ζύμη σκεπαζμένη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 20-30 λεπτά. 
  • Κόβουμε το μπέϊκον σε λεπτές φέτες και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς σε ένα τηγανάκι. 
  • Σε ένα μπωλ χτυπάμε όλα τα υλικά της γέμισης. 
  • Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την ξεφορμάρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. 
  • Την τρυπάμε ελαφρώς και την σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα έχοντας βάλει επάνω όσπρια. 
  • Προ ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε την λαδόκολλα με το βάρος και προσθέτουμε την γέμιση μέχρι το ψηλότερο σημείο. 
  • Πασπαλίζουμε με το τυρί, βάζουμε και τις φέτες του μπέϊκον και ψήνουμε στους 180 βαθμούς γα 10 λεπτά. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα περίπου 10 λεπτά και είναι έτοιμο να το κόψουμε.


Πηγή - ucook.gr