Γευστική Κις Λορεν με μπέικον
Υλικά για την Ζύμη Μπριζέ
Πηγή - ucook.gr
Υλικά για την Ζύμη Μπριζέ
- 125 γρ. Αλεύρι
- 65 γρ. Βούτυρο
- 1 Κρόκος αυγού
- 1 κ.γ αλάτι
- Λίγο Χλιαρό νερό
- Για την Γέμιση
- 125 ml. Κρέμα Γάλακτος
- 125 ml. Γάλα
- 2 Αυγά
- 10 γρ. Κορν-φλάουρ
- 1 Πρέζα Αλάτι
- 1 Πρέζα Πιπέρι λευκό
- 1 Πρέζα Μοσχοκάρυδο
- Για την Γαρνιτούρα
- 60 γρ. Μπέϊκον
- 60 γρ. Γραβιέρα Τριμμένη
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα λεκανάκι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το ενσωματώνουμε θρυμματιζοντάς το.
- Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού,το αλάτι και το νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει μια ζύμη,λίγο σφικτή.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπαζμένη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 20-30 λεπτά.
- Κόβουμε το μπέϊκον σε λεπτές φέτες και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς σε ένα τηγανάκι.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την ξεφορμάρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.
- Την τρυπάμε ελαφρώς και την σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα έχοντας βάλει επάνω όσπρια.
- Προ ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε την λαδόκολλα με το βάρος και προσθέτουμε την γέμιση μέχρι το ψηλότερο σημείο.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί, βάζουμε και τις φέτες του μπέϊκον και ψήνουμε στους 180 βαθμούς γα 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα περίπου 10 λεπτά και είναι έτοιμο να το κόψουμε.
Πηγή - ucook.gr