ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : GreekMasa
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Γυρνάτε από το μπάνιο ή μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή σας έρχονται φίλοι για μπύρα ξαφνικά και θέλετε κάτι γρήγορο και με απλά υλικά…. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από μια ομελέτα φούρνου; Με μια σαλάτα έχουμε ένα πλήρες γεύμα.

Yλικά

  • 3 μέτριες πατάτες
  • 5 αυγά
  • 1 λουκάνικο τύπο Φρανκφούρτης
  • ½ φ. γάλα φρέσκο
  • Ροδέλες πράσινης πιπεριάς
  • ½ φλ. Regato τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι (προαιρετικά)
  • ½ κγ μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Τηγανίζουμε τις πατάτες και αφού τις βάλουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
  • Χτυπάμε τ΄ αυγά, το γάλα, το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι καλά με αυγοδάρτη.
  • Ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες το τυρί και από πάνω το μίγμα των αυγών.
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε από πάνω.
  • Προσθέτουμε και την πιπεριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.
  • Μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα στις άκρες η ομελέτα μας είναι έτοιμη.

Πηγή - GreekMasa