¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : GreekMasa
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Γυρνάτε από το μπάνιο ή μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή σας έρχονται φίλοι για μπύρα ξαφνικά και θέλετε κάτι γρήγορο και με απλά υλικά…. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από μια ομελέτα φούρνου; Με μια σαλάτα έχουμε ένα πλήρες γεύμα.
Yλικά
- 3 μέτριες πατάτες
- 5 αυγά
- 1 λουκάνικο τύπο Φρανκφούρτης
- ½ φ. γάλα φρέσκο
- Ροδέλες πράσινης πιπεριάς
- ½ φλ. Regato τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί
- Αλάτι
- Λευκό πιπέρι (προαιρετικά)
- ½ κγ μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Τηγανίζουμε τις πατάτες και αφού τις βάλουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
- Χτυπάμε τ΄ αυγά, το γάλα, το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι καλά με αυγοδάρτη.
- Ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες το τυρί και από πάνω το μίγμα των αυγών.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε από πάνω.
- Προσθέτουμε και την πιπεριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.
- Μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα στις άκρες η ομελέτα μας είναι έτοιμη.
Πηγή - GreekMasa