Μία λαχταριστή κιμαδόπιτα για όλες τις ώρες
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας ή κουρού
- 500γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
- 150γρ τυρι τύπου kerrygold καπνιστο σε κομματακια κυβους
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
- 1 καρότο τριμμένο
- Λίγο μάραθο ή άνιθο ,
- Λίγο δυόσμο ,
- 2 αυγά βραστά σφιχτά σε κομματάκια
- Λίγο κρασί λευκό ή κόκκινο
- Σπιτικό ζωμό βοδινό
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και ρίχνετε τον κιμά, το τριμμένο καρότο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το σβήνετε με ζωμό σπιτικό βοδινό και λίγο κρασί (κόκκινο ή λευκό).
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνετε και λίγο νερό και αφήνετε για περίπου 20 λεπτά να βράσει ο κιμάς.
- Στη συνέχεια όταν θα είναι έτοιμος ο κιμάς , σβήνετε το μάτι και ρίχνετε τα μυρωδικά, το μάραθο ή άνιθο και τον δυόσμο, αλάτι λίγο πιπέρι και τα κομματάκια του τυριού.
- Έχετε βράσει σε ένα μπρίκι και τα 2 αυγά για 10 λεπτά περίπου και τα κόβετε κομματάκια.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνετε την μία ζύμη και βάζετε τη γέμιση με τον κιμά και τα κομματάκια αυγού.
- Τέλος στρώνετε από πάνω και την άλλη ζύμη και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 30΄.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία