ΜΕΝΟΥ

Pages

Κιμαδόπιτα

Μία λαχταριστή κιμαδόπιτα για όλες τις ώρες



 






Υλικά
  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας ή κουρού
  • 500γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 150γρ τυρι τύπου kerrygold καπνιστο σε κομματακια κυβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Λίγο μάραθο ή άνιθο ,
  • Λίγο δυόσμο ,
  • 2 αυγά βραστά σφιχτά σε κομματάκια
  • Λίγο κρασί λευκό ή κόκκινο
  • Σπιτικό ζωμό βοδινό




~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και ρίχνετε τον κιμά, το τριμμένο καρότο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το σβήνετε με ζωμό σπιτικό βοδινό και λίγο κρασί (κόκκινο ή λευκό). 
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνετε και λίγο νερό και αφήνετε για περίπου 20 λεπτά να βράσει ο κιμάς. 
  • Στη συνέχεια όταν θα είναι έτοιμος ο κιμάς , σβήνετε το μάτι και ρίχνετε τα μυρωδικά, το μάραθο ή άνιθο και τον δυόσμο, αλάτι λίγο πιπέρι και τα κομματάκια του τυριού. 
  • Έχετε βράσει σε ένα μπρίκι και τα 2 αυγά για 10 λεπτά περίπου και τα κόβετε κομματάκια. 
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνετε την μία ζύμη και βάζετε τη γέμιση με τον κιμά και τα κομματάκια αυγού. 
  • Τέλος στρώνετε από πάνω και την άλλη ζύμη και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 30΄.

Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία