Λαχταριστά κρεατοπιτάκια για όλες τις ώρες
Υλικά για 24 πιτάκια
- 2 κουταλιές λάδι
- 1/4 κιλού κιμά
- 1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 κούπα τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
- πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
- 2 αυγά, χτυπημένα με 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
- 24 στρογγυλά φυλλαράκια σφολιάτας
- 1 κροκάδι, χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό, για το άλειμμα
- λίγο σουσάμι, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τη γέμιση.
- Βάλτε σε κατσαρόλα το λάδι, τον κιμά και το κρεμμύδι και σοτάρετέ τα ελαφρά.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Ρίξτε κι ανακατέψτε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και τέλος τ' αυγά.
- Στρώστε ένα φυλλαράκι σφολιάτας στην ειδική πρέσσα, βάλτε 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση και κλείστε το σε μισοφέγγαρο.
- Ετοιμάστε όλα τα κρεατοπιτάκια και αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί.
- Αλείψτε τα με το κροκάδι και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
- Ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου ή ώσπου να ροδίσουν.
Πηγή - Vefa's House