ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρεατοπιτάκια


Λαχταριστά κρεατοπιτάκια για όλες τις ώρες


 







Υλικά για 24 πιτάκια
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1/4 κιλού κιμά
  • 1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κούπα τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
  • πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
  • 2 αυγά, χτυπημένα με 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 24 στρογγυλά φυλλαράκια σφολιάτας
  • 1 κροκάδι, χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό, για το άλειμμα
  • λίγο σουσάμι, για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
  • Ετοιμάστε τη γέμιση. 
  • Βάλτε σε κατσαρόλα το λάδι, τον κιμά και το κρεμμύδι και σοτάρετέ τα ελαφρά. 
  • Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. 
  • Ρίξτε κι ανακατέψτε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και τέλος τ' αυγά. 
  • Στρώστε ένα φυλλαράκι σφολιάτας στην ειδική πρέσσα, βάλτε 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση και κλείστε το σε μισοφέγγαρο. 
  • Ετοιμάστε όλα τα κρεατοπιτάκια και αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί. 
  • Αλείψτε τα με το κροκάδι και πασπαλίστε τα με σουσάμι. 
  • Ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου ή ώσπου να ροδίσουν.

Πηγή - Vefa's House