Σπέσιαλ παγωτό με ξεχωριστή γεύση για όλα τα γούστα
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 4-6 άτομα
- 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
- 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους για γαρνιτούρα
- 500 ml κρέμα γάλακτος παχύρευστη με λιπαρά
- 450 ml χυμό πορτοκαλιού, περασμένο από τουλπάνι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύετε.
- Τα βάζετε σε παγωτομηχανή και αφήνετε το παγωτό να ετοιμαστεί ή βάζετε το μπολ στην κατάψυξη και αφήνετε μέχρι να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον, χτυπώντας στο ενδιάμεσο 3 – 4 φορές, για να αφρατέψει.
- Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε το παγωτό και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.
- Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.
- Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το παγωτό.
- Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες, με σιρόπι σοκολάτα.
Πηγή - sidagi.gr