Εύκολη και χορταστική σαλάτα για το τραπέζι σας
Υλικά για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 2-4 άτομα
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 Αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- ¼ φλιτζάνι φύλλα μέντας
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- χυμό από ένα πορτοκάλι ½
- 1 κουταλιά της σούπας μελάσα ροδιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο ρόδι, σπόρους μόνο
- 150γρ τυρί φέτα ή μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
- αλατοπίπερο
~ ¤ ~
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αγγούρι.
- Ξεφλουδίστε αγγούρι και χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή, κόψτε το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Κάντε το ίδιο με τα κολοκυθάκια.
- Τοποθετήστε το αγγούρι στο ψυγείο.
- Κόβουμε σχοινόπρασο σε κομμάτια 2 εκατοστών περίπου και ψιλοκόψτε δυόσμο.
- Για να κάνετε τη σάλτσα ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας από μελάσα.
- Στη συνέχεια σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τα κολοκυθάκια μαζί με το αγγούρι, τη και προσθέστε ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Προσθέστε από πάνω τριμμένη φέτα.
- Τέλος πασπαλίστε με σπόρους ροδιού μαζί με τις σταφίδες.
Πηγή - sidagi.gr