Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες
Υλικά για 4-6 άτομα
Για την κρέμα
Για τη βάση
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Για τη βάση και συναρμολόγηση
* Η συνταγή δεν περιέχει τα παραδοσιακά υλικά κρέμας τιραμισού αλλά πιο απλά υλικά εξίσου γευστικά.
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 4-6 άτομα
Για την κρέμα
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
- 1 κιλό φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
Για τη βάση
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 250 ml καφέ εσπρέσσο
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 80 ml κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας
~ ¤ ~
Για την κρέμα
- Στο κάδο του μίξερ στη γρήγορη σκάλα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.
Για τη βάση και συναρμολόγηση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το γάλα.
- Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.
- Τοποθετήστε την πρώτη σειρά σαβαγιάρ κάθετα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ ή φόρμα.
- Στη συνέχεια γεμίζετε την κρέμα σε ένα μεγάλο κορνέ και περνάτε μια στρώση κρέμας, μια στρώση από τις φράουλες πάνω από τα σαβαγιάρ.
- Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.
- Τελειώνουμε απλώνοντας φράουλες πάνω από την κρέμα του τιραμισού και βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 20 με 30 λεπτά.
* Η συνταγή δεν περιέχει τα παραδοσιακά υλικά κρέμας τιραμισού αλλά πιο απλά υλικά εξίσου γευστικά.
Πηγή - sidagi.gr