ΜΕΝΟΥ

Pages

Τιραμισού με φράουλες

Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες



 






Υλικά για 4-6 άτομα
Για την κρέμα

  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
  • 1 κιλό φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες

Για τη βάση

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 250 ml καφέ εσπρέσσο
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 80 ml κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας

~ ¤ ~
 
Εκτέλεση
Για την κρέμα
  • Στο κάδο του μίξερ στη γρήγορη σκάλα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.

Για τη βάση και συναρμολόγηση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το γάλα.
  • Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.
  • Τοποθετήστε την πρώτη σειρά σαβαγιάρ κάθετα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ ή φόρμα. 
  • Στη συνέχεια γεμίζετε την κρέμα σε ένα μεγάλο κορνέ και περνάτε μια στρώση κρέμας, μια στρώση από τις φράουλες πάνω από τα σαβαγιάρ. 
  • Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. 
  • Τελειώνουμε απλώνοντας φράουλες πάνω από την κρέμα του τιραμισού και βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 20 με 30 λεπτά.

* Η συνταγή δεν περιέχει τα παραδοσιακά υλικά κρέμας τιραμισού αλλά πιο απλά υλικά εξίσου γευστικά.


Πηγή - sidagi.gr