ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες γεμιστές με λουκάνικο

Ένα χορταστικό, νόστιμο πιάτο



 










Υλικά
  • 8 μέτριες πατάτες, με τη φλούδα τους, καλά πλυμμένες (κατά προτίμηση βιολογικές)
  • 1/4 φλιτζ βούτυρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζ ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 κουτ σούπας τριμμένο ψωμί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

~ ¤ ~

Εκτέλεση 
  • Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις σουρώνετε. 
  • Τις κόβετε στα δύο κατά μήκος, και αφαιρείτε το εσωτερικό τους έτσι ώστε να σχηματίσετε μια κοιλότητα στο μέσο τους. 
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Συγχρόνως ρίχνετε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με το φύλλο της δάφνης, προσθέτετε το λουκάνικο και το μαγειρεύετε για 10 λεπτά. 
  • Σβήνετε με το κρασί, μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. 
  • Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και περνάτε το μείγμα μαζί με την σάλτσα και το κοτόπουλο από το multi. 
  • Προσθέτετε τα τρίμματα του ψωμιού, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και γεμίζετε με το μείγμα τις πατάτες.
  • Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τις περιχύνετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τις βάζετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.


Πηγή - Queen.gr