Ένα χορταστικό, νόστιμο πιάτο
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Queen.gr
Υλικά
- 8 μέτριες πατάτες, με τη φλούδα τους, καλά πλυμμένες (κατά προτίμηση βιολογικές)
- 1/4 φλιτζ βούτυρο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
- 3/4 φλιτζ ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 3 κουτ σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 4 κουτ σούπας τριμμένο ψωμί
- Αλάτι
- Πιπέρι
~ ¤ ~
- Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις σουρώνετε.
- Τις κόβετε στα δύο κατά μήκος, και αφαιρείτε το εσωτερικό τους έτσι ώστε να σχηματίσετε μια κοιλότητα στο μέσο τους.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Συγχρόνως ρίχνετε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με το φύλλο της δάφνης, προσθέτετε το λουκάνικο και το μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
- Σβήνετε με το κρασί, μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και περνάτε το μείγμα μαζί με την σάλτσα και το κοτόπουλο από το multi.
- Προσθέτετε τα τρίμματα του ψωμιού, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και γεμίζετε με το μείγμα τις πατάτες.
- Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τις περιχύνετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τις βάζετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Πηγή - Queen.gr