ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκια κοτόπουλου με πιπεριές

Λαχταριστά σουβλάκια κοτόπουλο σχάρας με έντονο άρωμα και γεύση



 






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8-10 άτομα
  • 750 γραμμάρια κρέας κοτόπουλου από στήθος
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζανιού ελαφριά γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 1/3 φλιτζανιού σάλτσα δαμάσκηνου
  • 1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 4 σκελίδες πολτοποιημένες σκόρδο
  • 1 κουταλιά φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα κορίανδρου


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ξύλο κοπής κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια περίπου 3 εκ. 
  • Κατόπιν το βάζετε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. 
  • Σκεπάζετε και τοποθετείστε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Πάρτε 20 καλαμάκια και περάστε τους κύβους κοτόπουλου εναλλάξ με το κρεμμύδι και τις πιπεριές από μέσα για να γίνουν τα σουβλάκια. 
  • Βάλτε τα σουβλάκια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν δηλαδή για περίπου 25 λεπτά ή σε σχάρα και ψήνετε για 15 λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά. 
  • Σερβίρετε με ντιπ γιαουρτιού και ρυζάκι!

Πηγή - sidagi.gr