Λαχταριστά σουβλάκια κοτόπουλο σχάρας με έντονο άρωμα και γεύση
Πηγή - sidagi.gr
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8-10 άτομα
- 750 γραμμάρια κρέας κοτόπουλου από στήθος
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1/4 φλιτζανιού ελαφριά γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 1/3 φλιτζανιού σάλτσα δαμάσκηνου
- 1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
- 4 σκελίδες πολτοποιημένες σκόρδο
- 1 κουταλιά φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα κορίανδρου
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ξύλο κοπής κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια περίπου 3 εκ.
- Κατόπιν το βάζετε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
- Σκεπάζετε και τοποθετείστε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Πάρτε 20 καλαμάκια και περάστε τους κύβους κοτόπουλου εναλλάξ με το κρεμμύδι και τις πιπεριές από μέσα για να γίνουν τα σουβλάκια.
- Βάλτε τα σουβλάκια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν δηλαδή για περίπου 25 λεπτά ή σε σχάρα και ψήνετε για 15 λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά.
- Σερβίρετε με ντιπ γιαουρτιού και ρυζάκι!
Πηγή - sidagi.gr