Πεντανόστιμα μικρά κεκάκια με κομμάτια σοκολάτας και πορτοκάλι.
Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 200 Γραμ. Σοκολάτα σε σταγόνες
- 275 Γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 αυγά
- 75 Γραμ. ζάχαρη
- 100 Γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 125 ml γάλα φρέσκο
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μετά τοποθετούμε περίπου σε 12 χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψί.
- Σε ένα βαθύ μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το γάλα, το χυμό πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το αλεύρι.
- Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ώστα να ενσωματωθούν στο μίγμα.
- Μοιράζουμε στις χάρτινες θήκες και ψήνουμε τα μάφιν για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου