Μερακλίδικη μπρουσκέτα, έτοιμη σε 15΄.
Προετοιμασία 10΄
Μαγείρεμα 5΄
Υλικά για 4 μερίδες
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Προετοιμασία 10΄
Μαγείρεμα 5΄
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες από βάζο, καλά στραγγισμένες από το λάδι
- 4 μεγάλες φέτες ψωμί (της αρεσκείας μας)
- 100 γρ. χοντροκομμένα φύλλα ρόκας
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα ανακατεύοντας συνεχώς για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Πολτοποιούμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
- Ψήνουμε στο γκριλ ή στην τοστιέρα τις φέτες ψωμί και μετά τις αλείφουμε με τον «πελτέ» λιαστής ντομάτας.
- Μοιράζουμε τα λουκάνικα στις φέτες ψωμιού και γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος