ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτες με «πελτέ» λιαστής ντομάτας, λουκάνικο και ρόκα

Μερακλίδικη μπρουσκέτα, έτοιμη σε 15΄.




Προετοιμασία 10΄ 
Μαγείρεμα 5΄




Υλικά για 4 μερίδες
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες από βάζο, καλά στραγγισμένες από το λάδι
  • 4 μεγάλες φέτες ψωμί (της αρεσκείας μας)
  • 100 γρ. χοντροκομμένα φύλλα ρόκας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα ανακατεύοντας συνεχώς για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 
  • Πολτοποιούμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός. 
  • Ψήνουμε στο γκριλ ή στην τοστιέρα τις φέτες ψωμί και μετά τις αλείφουμε με τον «πελτέ» λιαστής ντομάτας.
  • Μοιράζουμε τα λουκάνικα στις φέτες ψωμιού και γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας. 
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.


Πηγή - γαστρονόμος