ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανίτες με μύρτιλλα

Φρέσκες τηγανίτες με βατόμουρα για το πρωινό σας



 




Υλικά για 2-4 άτομα
Για τις τηγανίτες

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα πλυμένα μύρτιλλα

Για το σιρόπι

  • 1/2 χυμός λεμόνι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι μέλι
~ ¤ ~

Εκτέλεση
Για τις τηγανίτες

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά για 5 λεπτά περίπου και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα μύρτιλλα, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε μεριά ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. 
  • Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

Για το σιρόπι

  • Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, ζεσταίνοντας μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι για 20 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις περιχύνουμε με σιρόπι.

Πηγή - sidagi.gr