Φρέσκες τηγανίτες με βατόμουρα για το πρωινό σας
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τις τηγανίτες
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Για τις τηγανίτες
Για το σιρόπι
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τις τηγανίτες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- ξύσμα 1 λεμονιού
- ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα πλυμένα μύρτιλλα
Για το σιρόπι
- 1/2 χυμός λεμόνι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
- 1 φλιτζάνι μέλι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
Για τις τηγανίτες
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά για 5 λεπτά περίπου και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα μύρτιλλα, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε μεριά ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές.
- Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
Για το σιρόπι
- Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, ζεσταίνοντας μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι για 20 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις περιχύνουμε με σιρόπι.
Πηγή - sidagi.gr