ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπέργκερ με μπιφτέκι κοτόπουλου

Μπέργκερ..το αγαπημένο των μικρών..και των μεγάλων!!!
Φτιάξτε σπιτικά μπέργκερ και καταπλήξτε!


 



Υλικά για 10 περίπου μπέργκερ
  • 1 κιλό κιμά από μπούτι κοτόπουλο
  • 50 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρι
  • 10 ψωμάκια μπέργκερ
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
  • Λίγο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα
  • Αλάτι και πιπέρι
 
~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. 
  • Σε ένα μεγάλο – βαθύ μπόλ ζυμώνετε καλά το κιμά με το ελαιόλαδο , τη φρυγανιά, τον ,μαϊντανό, το κάρι και το αλατοπίπερο. 
  • Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. 
  • Στη συνέχεια πλάθετε 10 μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζετε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. 
  • Τα ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα , το καρότο, το λάχανο, το ελαιόλαδο και το αλατι και το πιπέρι. 
  • Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνετε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και απο πάνω βάζετε λίγη σάλτσα γιαουρτιού , το μπιφτέκι και τελειώνετε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού πάλι.
  • Κλείνετε τα ψωμάκια και σερβίρετε και με πατάτες τηγανιτές αν θέλετε.


Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία