Μπέργκερ..το αγαπημένο των μικρών..και των μεγάλων!!!
Φτιάξτε σπιτικά μπέργκερ και καταπλήξτε!
Υλικά για 10 περίπου μπέργκερ
Εκτέλεση
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Φτιάξτε σπιτικά μπέργκερ και καταπλήξτε!
Υλικά για 10 περίπου μπέργκερ
- 1 κιλό κιμά από μπούτι κοτόπουλο
- 50 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρι
- 10 ψωμάκια μπέργκερ
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
- Λίγο λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα
- Αλάτι και πιπέρι
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο – βαθύ μπόλ ζυμώνετε καλά το κιμά με το ελαιόλαδο , τη φρυγανιά, τον ,μαϊντανό, το κάρι και το αλατοπίπερο.
- Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια πλάθετε 10 μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζετε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Τα ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα , το καρότο, το λάχανο, το ελαιόλαδο και το αλατι και το πιπέρι.
- Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνετε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και απο πάνω βάζετε λίγη σάλτσα γιαουρτιού , το μπιφτέκι και τελειώνετε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού πάλι.
- Κλείνετε τα ψωμάκια και σερβίρετε και με πατάτες τηγανιτές αν θέλετε.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία