ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι κοκκινιστό με κριθαράκι


Λαχταριστό και καλοκαιρινό πιάτο για όλη την οικογένεια



 





Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 500 γραμμάρια κριθαράκι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 250 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκιες ντομάτες ανάλογης ποσότητας
  • 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
 
~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια. 
  • Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. 
  • Τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Μετά ρίχνουμε το κρασί, τα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν μέχρι το χταπόδι να γίνει μαλακό για περίπου 30 λεπτά.
  • Όταν βράσει το χταπόδι, συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Όταν το φαγητό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε με την κουτάλα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. 
  • Ύστερα από 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
  • Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι τρώγεται ζεστό ή κρύο.

Πηγή - sidagi.gr