ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτες με ταπενάντ

Μία ακόμα παραδοσιακή συνταγή με μπρουσκέτες.








Υλικά 
  • 2 μπαγκέτες κομμένες σε διαγώνια φετάκια 2 εκ.
  • Ταπενάντ
  • 10-12 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • 4 φιλετάκια αντσούγιας
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης (αντικαθίστανται με βασιλικό)
  • 3/4 φλιζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φυλλαράκια βασιλικού
 
~ ¤ ~

Εκτέλεση

  • (Η ταπενάντ γίνεται παραδοσιακά σε πέτρινο ή ξύλινο γουδί, όπου τα υλικά δουλεύονται με χοντρό γουδοχέρι και το λάδι προστίθεται λίγο λίγο.) Για να τη φτιάξουμε στο μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά, με το σκόρδο ψιλοκομμένο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Όταν πολτοποιηθούν, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι (και όσο ακόμα χρειαστεί) και στο τέλος το ξίδι. Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια και τα αλείφουμε με την ταπενάντ.
  • Γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού.

Πηγή - αθηνόραμα Umami.gr