Μία ακόμα παραδοσιακή συνταγή με μπρουσκέτες.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - αθηνόραμα Umami.gr
Υλικά
- 2 μπαγκέτες κομμένες σε διαγώνια φετάκια 2 εκ.
- Ταπενάντ
- 10-12 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
- 4 φιλετάκια αντσούγιας
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης (αντικαθίστανται με βασιλικό)
- 3/4 φλιζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φυλλαράκια βασιλικού
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- (Η ταπενάντ γίνεται παραδοσιακά σε πέτρινο ή ξύλινο γουδί, όπου τα υλικά δουλεύονται με χοντρό γουδοχέρι και το λάδι προστίθεται λίγο λίγο.) Για να τη φτιάξουμε στο μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά, με το σκόρδο ψιλοκομμένο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Όταν πολτοποιηθούν, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι (και όσο ακόμα χρειαστεί) και στο τέλος το ξίδι. Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια και τα αλείφουμε με την ταπενάντ.
- Γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού.
Πηγή - αθηνόραμα Umami.gr