Πλούσιο ορεκτικό καθώς ταιριάζει πάρα πολύ με γιαούρτι
Υλικά για 4-6 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 αβγά
- 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Λίγο πιπέρι
- Αλεύρι
- 5 τσακώνικες μελιτζάνες
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1/4 κιλού τυρί φέτα
- 100 γραμμάρια μανούρι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
~ ¤ ~
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνουμε με λίγο λάδι στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Ταυτόχρονα βράζουμε τις πατάτες.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
- Αφού τα πολτοποιήσουμε, τα ρίχνουμε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε τα τυριά λιωμένα, τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
- Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα κουτάλι έναν - έναν τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε.
- Έπειτα τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr