ΜΕΝΟΥ

Pages

Κροκέτες μελιτζάνας

Πλούσιο ορεκτικό καθώς ταιριάζει πάρα πολύ με γιαούρτι



 






Υλικά για 4-6 άτομα
  • 2 αβγά
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγο πιπέρι
  • Αλεύρι
  • 5 τσακώνικες μελιτζάνες
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1/4 κιλού τυρί φέτα
  • 100 γραμμάρια μανούρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 
~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνουμε με λίγο λάδι στο φούρνο για 15 λεπτά. 
  • Ταυτόχρονα βράζουμε τις πατάτες. 
  • Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. 
  • Αφού τα πολτοποιήσουμε, τα ρίχνουμε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε τα τυριά λιωμένα, τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. 
  • Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα κουτάλι έναν - έναν τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε.
  • Έπειτα τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr