Ενα μοναδικό σουφλέ στο πιάτο σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 10'
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 10'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 4 άτομα
- 500 γρ. σπανάκι
- 150 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 2 αυγά
- 240 ml. γάλα
- 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 120 ml. κρέμα γάλακτος
- 2 φέτες μπέικον
- 45 γρ. Βιτάμ Κλασικό περίπου 3 κ.σ.
- 2 κυβάκια μυρωδικών μαϊντανού Knorr
- 1 φάκελο πουρέ πατάτας Κnorr
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
~~~~~ Εκτέλεση ~~~~~
- Μαγειρεύουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που μέχρι να μαραθεί καλά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον με μια κουταλιά Βιτάμ και προσθέτουμε το σπανάκι, το πιπέρι και το μπαχάρι και αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε το ανθότυρο, τρίβουμε τα κυβάκια μυρωδικών και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Στο μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, τον πουρέ, το υπόλοιπο Βιτάμ και λίγο αλάτι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα- ένα, ανακατεύοντας πιο ζωηρά. Προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα του πουρέ να κρυώσει.
- Στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος το μίγμα σπανακιού, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και από πάνω στρώνουμε το μίγμα του πουρέ κάνοντας ανάγλυφα σχέδια με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το σκεύος για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και το σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου