ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο αλα κρέμ με πουρέ πατάτας


Λαχταριστό και ζουμερό κοτόπουλο με κάρυ και κρέμα γάλακτος γαρνίροντας το πουρέ πατάτας


 Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα

Για το κοτόπουλο
  • 700 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτάλια της σούπας κάρυ, σε σκόνη
  • 1 γεμάτο κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Τριμμένη γραβιέρα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~

Για το κοτόπουλο
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το κοτόπουλο και το λάδι.
  • Σοτάρουμε τους κύβους του πουλερικού γυρνώντας τους απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρυ και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να έχει γίνει μέχρι το κέντρο.
  • Κόβουμε ένα κομμάτι για να δούμε αν είναι έτοιμο, αν είναι ροζέ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά.
  • Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1 λεπτό προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα κάσιους. 
  • Αποσύρουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τον πουρέ
  • Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
  •  Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. 
  • Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. 
  • Προσθέτουμε όση τριμμένη γραβιέρα θέλουμε και ανακατεύουμε.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου