Λαχταριστό και ζουμερό κοτόπουλο με κάρυ και κρέμα γάλακτος γαρνίροντας το πουρέ πατάτας
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για το κοτόπουλο
- 700 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 1 κουτάλια της σούπας κάρυ, σε σκόνη
- 1 γεμάτο κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
- 1 κύβο λαχανικών
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Τριμμένη γραβιέρα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το κοτόπουλο
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς.
- Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το κοτόπουλο και το λάδι.
- Σοτάρουμε τους κύβους του πουλερικού γυρνώντας τους απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρυ και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να έχει γίνει μέχρι το κέντρο.
- Κόβουμε ένα κομμάτι για να δούμε αν είναι έτοιμο, αν είναι ροζέ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά.
- Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1 λεπτό προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα κάσιους.
- Αποσύρουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τον πουρέ
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε όση τριμμένη γραβιέρα θέλουμε και ανακατεύουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου