Ενα κλασικό γλυκό για όλες τις ώρες
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 12 μερίδες
- 300 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. άχνη
- 300 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
- 2 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο “Lurpak” σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. κονιάκ
- 150-200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, εκτός της μαρμελάδας και τα ανακατεύουμε με το φτερό έτσι ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη για ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί και σε ένα τετράγωνο τσέρκι 25Χ25 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1 εκ.
- Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα.
- Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από τη μαρμελάδα και περιφερειακά.
- Ψήνουμε στους 160οC για 1 ώρα περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.
Μία συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο
Πηγή - Lurpak
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου