ΜΕΝΟΥ

Pages

Πάστα Φλώρα


Ενα κλασικό γλυκό για όλες τις ώρες







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 12 μερίδες

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. άχνη
  • 300 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο “Lurpak” σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 150-200 γρ. μαρμελάδα φράουλα


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, εκτός της μαρμελάδας και τα ανακατεύουμε με το φτερό έτσι ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι. 
  • Αφήνουμε τη ζύμη για ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί και σε ένα τετράγωνο τσέρκι 25Χ25 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1 εκ. 
  • Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα. 
  • Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από τη μαρμελάδα και περιφερειακά.
  • Ψήνουμε στους 160οC για 1 ώρα περίπου. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.


Μία συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο
Πηγή - Lurpak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου