ΜΕΝΟΥ

Pages

Πουγκάκια σφολιάτας με σπανάκι και γκοργκοντζόλα

Λαχταριστά πουγκάκια που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 16 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬



Υλικά
  • 400 γρ σπανάκι
  • 1 φλ. τυρί γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένο
  • ½ φλ. κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ½ κ.γ. άνηθο, τεμαχισμένο
  • 2 ½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
  • αλάτι χοντρό, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 100 γρ. καρύδια, τεμαχισμένα (προαιρετικά)
  • σουσάμι, για πασπάλισμα


Εκτέλεση
  • Σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το σπανάκι, το τυρί γκοργκοντζόλα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε 1 αβγό και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το χαράζουμε σε 4 οριζόντια και 4 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 16 ορθογώνια φύλλα σφολιάτας.
  • Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού σφολιάτας και πασπαλίζουμε με καρύδια.
  • Πιάνουμε τις 4 άκρες του κάθε κομματιού σφολιάτας, τις διπλώνουμε προς το κέντρο και τις πιέζουμε να κλείσουν σχηματίζοντας πουγκάκια.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το δεύτερο αβγό και αλείφουμε με αυτό τα πουγκάκια σφολιάτας.
  • Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ρηχό ταψί ή λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  • Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου