Λαχταριστά πουγκάκια που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 16 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 400 γρ σπανάκι
- 1 φλ. τυρί γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένο
- ½ φλ. κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ½ κ.γ. άνηθο, τεμαχισμένο
- 2 ½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
- αλάτι χοντρό, κατά βούληση
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 100 γρ. καρύδια, τεμαχισμένα (προαιρετικά)
- σουσάμι, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το σπανάκι, το τυρί γκοργκοντζόλα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε 1 αβγό και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το χαράζουμε σε 4 οριζόντια και 4 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 16 ορθογώνια φύλλα σφολιάτας.
- Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού σφολιάτας και πασπαλίζουμε με καρύδια.
- Πιάνουμε τις 4 άκρες του κάθε κομματιού σφολιάτας, τις διπλώνουμε προς το κέντρο και τις πιέζουμε να κλείσουν σχηματίζοντας πουγκάκια.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το δεύτερο αβγό και αλείφουμε με αυτό τα πουγκάκια σφολιάτας.
- Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ρηχό ταψί ή λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου