Πως να φτιάξουμε εύκολα το δικό μας αρωματισμένο λάδι με σκόρδο και δεντρολίβανο.
Συνταγή : Cookbox.gr
Απαιτούμενος Χρόνος : 20΄
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2000 ml. ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδου
- 4 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο (σε τουλπάνι)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο ώστε να σκεπάζει τις σκελίδες του σκόρδου και το δεντρολίβανο.
- Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματα τους.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει καλά.
- Προσθέτουμε το αρωματισμένο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να μείνει για 3 μέρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Μπορούμε να το διατηρήσουμε για 12 μήνες.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου