¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Για τη μακαρονάδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
- χοντρό αλάτι
- μαύρο πιπέρι, τριμμένο
- 450γρ μανιτάρια, σε φέτες
- 450γρ ζυμαρικά φετουτσίνι
- 1 φλ κατεψυγμένος αρακάς (δεν χρειάζεται να ξεπαγώσουμε)
- 1 φλ ζωμός κοτόπουλο
Για τη σάλτσα αλφρέντο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 3 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 φλ κρέμα γάλακτος, βαριά
Τρόπος παρασκευής
Για τη μακαρονάδα
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το φασκόμηλο και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Μεταφέρουμε το φασκόμηλο σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τον αρακά και το ζωμό κότας.
- Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και ανακινώντας το τηγάνι για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Για τη σάλτσα αλφρέντο
- Ρίχνουμε το σκόρδο στο τηγάνι και ανακινούμε.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος.
- Αφού ανακατέψουμε να πάνε παντού τα υλικά, καλύπτουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε με το καπάκι για 8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Γαρνίρουμε με φύλλο φασκόμηλου στην κορυφή κάθε πιάτου και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου