Μία φανταστική συνταγή που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 100γρ baby σπανάκι
- 2 φέτες λευκό ψωμί για τόστ, θρυμματισμένο
- ¼ φλ. γάλα
- 1 μεγάλο αβγό
- 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο
- 450 γρ. λουκάνικο χωριάτικο Καρδίτσας, τεμαχισμένο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 8 μικρές κίτρινες ή πράσινες πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς σπόρια
- ¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλ. ντομάτα κονκασέ
- 1 φλ. ζωμός κότας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί.
- Στραγγίζουμε το σπανάκι , το ζουλάμε με τα χέρια για να αποβάλει τα υγρά του, το τεμαχίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το τηγάνι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψωμί, το γάλα, το αβγό, την παρμεζάνα και ζυμώνουμε .
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το λουκάνικο Καρδίτσας και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το ζύμωμα, να ενωθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στις πιπεριές με υγρά χέρια.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή, προσθέτουμε τις πιπεριές με τη γέμιση προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 4 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Γυρίζουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 4 λεπτά ακόμη, μέχρι το δέρμα τους να ροδίσει.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό κότας, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να μαγειρευτεί και οι πιπεριές να μαλακώσουν.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου