ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 3-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο μπούτι και στήθος
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • ½ κουτ. γλυκού πετιμέζι
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά, ρίχνουμε το σκόρδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και αλατοπίπερο. 
  • Ζυμώνουμε το μίγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. 
  • Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, ίσα να ροδίσουν.
  • Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. 
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, το πετιμέζι και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με την σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου