ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκια σολομού με μανιτάρια και ντοματίνια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 6΄, Μαρινάρισμα 1 ώρα, Ψήσιμο ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 1 κιλό φιλέτο σολομού
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Για τη μαρινάδα

  • 1 φύλλο δάφνης
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • λίγο άνηθο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι σε κόκκους

Τρόπος παρασκευής

  • Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε.
  • Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάδα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.
  • Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. 
  • Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάδα, καθώς ψήνονται. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια, αμέσως μόλις ψηθούν.
 
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου