ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα, μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 2 κιλά σπάλα χοιρινή ανοιγμένη για γέμισμα
  • 10 ξερά δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια
  • 20 κάστανα, βρασμένα καθαρισμένα
  • 70 γρ κουκουνάρι
  • 300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι μουστάρδα dijon
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσο φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 3 ποτήρια νερό
  • 200 γρ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Ανοίγουμε τη χοιρινή σπάλα, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Βάζουμε στο κέντρο τα κάστανα σπασμένα, το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. 
  • Διπλώνουμε το χοιρινό, το κάνουμε ρόλο και το δένουμε με σπάγκο σε τρία σημεία . 
  • Ανακατεύουμε το μέλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την μουστάρδα. Αλείφουμε το ρολό και πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. 
  • Βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε μέσα το ρολό, το κρασί, το νερό και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου