ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτική κέτσαπ του Άκη Πετρεζίκη

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Άκης Πετρεζίκης
Μερίδες : Για 500 γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 240΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬

Συστατικά
  • 2 1/2 κιλά ντομάτες, ώριμες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 50 γρ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. μελάσα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
  • 1/2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
  • πιπέρι
  • πατάτες τηγανητές , για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να βγουν οι χυμοί της ντομάτας.
  • Χτυπάμε στο ραβδομπλέντερ τις ντομάτες να πολτοποιηθούν.
  • Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από μία καθαρή κατσαρόλα και περνάμε το μείγμα.
  • Πιέζουμε να περάσει όλος ο χυμός από τις ντομάτες και να μείνουν μόνο τα σπόρια και οι φλούδες της ντομάτας στο σουρωτήρι.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε για 4 ώρες.
  • Περνάμε το μείγμα από ραβδομπλέντερ και από σουρωτήρι να γίνει πιο απαλή η υφή της κέτσαπ.
  • Δοκιμάζουμε την κέτσαπ και διορθώνουμε τα καρυκεύματα αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
  • Αποθηκεύουμε σε βαζάκι στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

 Πηγή - akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου