ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο στα μπουκετάκια του
  • 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα
  • 1 λίτρο ζωμός κότας, χλιαρός
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει (για 2 - 3 λεπτά). 
  • Προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνουμε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Εν συνεχεία, πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) προσθέτοντας και το γιαούρτι.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου