ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτική κέτσαπ από την Αργυρώ

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μερίδες : Για 500ml.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Προτιμήστε να φτιάξετε μόνοι σας την κέτσαπ που αρέσει σε όλους

Συστατικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 600 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 φλ. ξίδι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Για τη σπιτική κέτσαπ, σοτάρουμε πρώτα στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 3΄-4΄. 
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30΄. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ.
  • Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. 
  • Τη δια­τηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή - www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου